Verkopen bij Botterweg Auctions

Of u nu kleiner gaat wonen, langzamerhand wilt gaan ontzamelen of te maken krijgt met de afhandeling van een nalatenschap, u kunt bij ons terecht voor het veilen van een enkel stuk tot een complete verzameling.

INBRENGEN

Als u items wilt inbrengen voor de veiling, dan ontvangen wij graag eerst een paar foto’s van de in te brengen items, met (indien bekend) gegevens over de kunstenaar, conditie, herkomst, etc. Aan de hand van de foto’s kunnen wij een eerste inschatting maken en alvast wat voorwerk verrichten. Als de items geschikt zijn voor de veiling, dan kunnen we een afspraak maken voor inbreng. Het is mogelijk om (in overleg) een limiet af te spreken waaronder wij geen biedingen accepteren.

U kunt de foto’s versturen via whatsapp naar +31 (0)6 537 08 952 of via e-mail naar [email protected]. Als het om veel foto’s gaat, dan kunt u ook gebruik maken van WeTransfer. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Na inbreng ontvangt u van ons een ontvangstbewijs, waarin de items voorlopig staan omschreven. Uw items worden professioneel gefotografeerd en beschreven en indien nodig wordt er uitgebreider onderzoek gedaan. De status van uw inzending kunt u bekijken door via de website in te loggen en vervolgens naar “mijn kavels” te gaan. Hier ziet u ook welk kavelnummer de objecten hebben gekregen als de catalogus online komt.

VEILINGKOSTEN VOOR DE INBRENGER

Onze verkoperscommissie bedraagt 18,2% van de hamerprijs, met een minimum van 10 euro per kavel. Dit is inclusief btw, verzekering & fotokosten. Er worden verder geen geen kosten in rekening gebracht, wij rekenen geen kosten als een kavel onverkocht blijft.

Alleen voor transport en bij het keuren van gouden en zilveren voorwerpen (via de keurkamer) worden meerkosten in rekening gebracht.

UITBETALING

Na afloop van de aftersale ontvangt u via e-mail een verkoopoverzicht. Hierin staan alle verkochte kavels en hamerprijzen per kavel minus de inbrengcommissie vermeld. De totale opbrengst wordt uiterlijk 4 weken na afloop van de aftersale op uw bankrekening overgemaakt, als we de betaling van de koper hebben ontvangen. Alle gelden, die het veilinghuis beheert, bevinden zich op een derdengeldenrekening, zodat de financiële belangen van de inbrenger gewaarborgd zijn.