Kopen bij Botterweg Auctions

INLOGGEN / REGISTREREN

U kunt alleen meebieden tijdens de veiling als u een account bij ons heeft en bent ingelogd. Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u zich als bieder registreren via onze website. Nadat uw registratie is goedgekeurd, ontvangt u via e-mail een bevestiging en kunt u inloggen en meebieden. Dit kan vanaf het moment dat de catalogus online staat tot en met het moment dat het kavel tijdens de live online veiling afloopt.

BIEDEN

U kunt op twee manieren bieden:
1. door een maximum bod te plaatsen via de online catalogus
2. vanaf uw computer tijdens de live online veilingen

Een week voordat de live online veiling begint, verschijnt de catalogus online en kan er worden geboden. U kunt er dan voor kiezen om in één keer uw maximale bod in te vullen. Dit bod is alleen voor u zichtbaar.  Mochten er andere bieders zijn voor hetzelfde kavel, dan biedt het veilingsysteem voor u tegen tot uw maximum bod is bereikt. Wanneer er geen tegenbieders meer zijn, dan kunt u het kavel ook voor een lager bedrag dan uw maximale bod, hebben aangekocht.

Tijdens de Live veiling lopen alle kavels één voor één af. We beginnen op zondagmiddag om 16.00 uur met kunstboeken. De veiling Toegepaste Kunst & Design begint op zondagavond om 19.00 uur bij kavel 1. Het laatste kavel loopt op dinsdagavond af. U kunt de orde van verkoop vinden op onze homepage.

De Aftersale begint na afloop van de laatste veiling. De kavels waar tijdens de veiling niet op is geboden, kunnen dan  alsnog worden gekocht voor de startprijs plus 27,4% opgeld. De Aftersale duurt 10 dagen en start ca. 30 minuten nadat het laatste kavel is afgelopen.

KIJKDAGEN

Tijdens de kijkdagen kunt u alle kavels komen bekijken in onze showroom aan de Moezelhavenweg 99, deze locatie ligt aan het water tegenover Feadship. Parkeren is gratis, vanaf Station Sloterdijk is het 25 minuten lopen. U kunt op het station ook een OV fiets huren.

VEILINGKOSTEN VOOR DE KOPER

Het opgeld over de hamerprijs is 27,4% inclusief alle belastingen.

Volgrecht is het recht van de makers van een (origineel) kunstwerk om een percentage van de verkoopprijs te ontvangen bij doorverkoop van zijn of haar werk. Wanneer het door u gekochte werk is gemaakt door een levende kunstenaar of een kunstenaar die korter dan 70 jaar geleden is overleden, dan kan het volgrecht van toepassing zijn voor kunstwerken met een aankoopprijs vanaf € 3.000 (hamerprijs + opgeld). Als hier sprake van is, dan vermelden we dit bij het kavel in de veiling. Botterweg Auctions zal de wettelijk verplichte volgrechtvergoeding doorberekenen aan de koper en zorgdragen voor de financiële afwikkeling.

De volgrechtvergoeding is samengesteld uit de volgende staffelpercentages:

> € 3.000 – < € 50.000            4%
> € 50.000 – < € 200.000        3%
> € 200.000 – < € 350.000      1%
> € 350.000 – < € 500.000    0,5%
> € 500.000                          0,25% (met een maximum van € 12.500)

 

AFWIKKELING, BETALEN, OPHALEN EN VERZENDEN

Na afloop van de laatste veilingavond, versturen we de facturen via e-mail. Via de pagina "Mijn biedingen & Favorieten" kunt u op elk moment nakijken hoe het ervoor staat met uw biedingen. Als u bent ingelogd, dan ziet u rechtsboven een link naar dit overzicht..

U kunt bij ons betalen via een bankoverschrijving, per pin of contant. Wij accepteren geen credit cards. Na betaling kunt u uw nieuwe aanwinsten komen ophalen op de daarvoor vastgestelde afhaaldagen.

Binnen Nederland versturen we de pakketten aangetekend via PostNL. Is verzending via ons niet mogelijk vanwege de hoeveelheid, kwetsbaarheid, grootte of het gewicht van uw aankopen, dan kunt u contact opnemen met een externe dienstverlener / transporteur.